Meny Lukk

40 cm snø på et døgn

Det er mars, og jeg har tatt noen fridager for å nyte vinterlivet på Finnskogen. Først ei stjerneklar natt i telt inne på myrene, med 15 minusgrader og der bikkja hadde snuta 2 cm fra primusen gjennom kvelden. Dagen etter satte jeg igjen pulken ved Vasskoia for å ta en ekstra skitur med mindre last mot Nedgardsetra, før det til slutt var på tide å finne roen her i Smalbergskoia. Ingen kamp om plassene i det som ble et tettere og tettere snøvær. Nydelig kveld, mer stillhet enn ei vinternatt med nysnø her inne er det vanskelig å tenke seg. Og som vanlig er det godt med ved og alt er på stell. Bikkja fikk velfortjent energifor og jeg ble god og mett sjøl også. Ble sittende å lese litt om finneinnvandring, om at kunsten å lage neverkonter og andre nevergjenstander ble bragt hit av finnene. Og at de jaktet elg på skareføret, akkurat når skaren bar en voksen mann, men ikke elgen. Smarte var dem!

Hjemturen tilbake til Gravberget ble strabasiøs, det kom 40 cm nysnø, så mye at jeg ikke klarte å følge den merkede skiløypa. Pulken la seg hele tida over på sida, og det endte med at jeg la den igjen, pakket det meste over i sekk og hentet pulken et par dager senere. Bikkja brøytet spor, holdt seg i fortroppen, såvidt ørene stakk over snøen.

Stjerneklar natt med nymåne inne på myrene. Ingenting å utsette på utsikten fra teltet.
Kaldt vinterføre, godt å fylle på litt energi.
Campingliv. Legg merke til stjernebildet Orion til venstre i bildet, her ser vi både beltet og sverdet, og de to nederste beina. Et av de fineste stjernebildene vi har, og det vises alltid på sørhimmelen.