Meny Lukk

40 cm snø på et døgn

Det er mars, og jeg har tatt noen fridager for å nyte vinterlivet på Finnskogen. Først ei stjerneklar natt i telt inne på myrene, med 15 minusgrader og der bikkja hadde snuta 2 cm fra primusen gjennom kvelden. Satte igjen pulken ved Vasskoia og tok en ekstra skitur mot Nedgardsetra, før det var på tide å finne roen her i Smalbergskoia. Ingen kamp om plassene i det som ble et tettere og tettere snøvær. Nydelig kveld, mer stillhet enn ei vinternatt med nysnø her inne er det vanskelig å tenke seg. Og som vanlig er det godt med ved og alt er på stell. Bikkja fikk velfortjent energifor og jeg ble god og mett sjøl også. Ble sittende å lese litt om finneinnvandring, om at kunsten å lage neverkonter og andre nevergjenstander ble bragt hit av finnene. Og at de jaktet elg på skareføret, akkurat når skaren bar en voksen mann, men ikke elgen. Smarte var dem!

Hjemturen tilbake til Gravberget ble strabasiøs, det kom 40 cm nysnø, så mye at jeg ikke klarte å følge den merkede skiløypa. Pulken la seg hele tida over på sida, og det endte med at jeg la den igjen, pakket det meste over i sekk og hentet pulken et par dager senere. Bikkja brøytet spor, holdt seg i fortroppen, såvidt ørene stakk over snøen.

Stjerneklar natt med nymåne inne på myrene. Ingenting å utsette på utsikten fra teltet.
Kaldt vinterføre, godt å fylle på litt energi.
Campingliv.
Sjelden snøen står opp på vinduet her i koia. Kunne vært fint om han som bestemmer hadde posjonert snøen litt gjennom vinteren.