Meny Lukk

DNT ute av driften i Smalberget

De siste årene har DNT hatt driftsansvar i Smalberget, samtidig som det er Statskog som eier koia der. Nå overtar Statskog ansvaret alene.

For å si det aller først; DNT Finnskogen og omegn (DNT FO) med en super gjeng fra Solør-laget i spissen, har gjort en formidabel innsats for at koia i Øvre Smalberget alltid er klar for vandrere, enten de kommer til fots eller på ski. Finnskogleden vil fremdeles være merket over tunet, og koia står fremdeles åpen og tilgjengelig (gratis bruk), men det er altså Statskog som fremover har det hele og fulle driftsansvaret. I tillegg til at jeg og andre som måtte ønske det, gjerne må tilføre tørr ved, legge igjen fyrstikker og noen ekstra stearinlys, ta en ekstra god gulvvask når du drar, sette igjen litt ekstra rødsprit eller gass eller fikse andre ting som du ser behov for.

Statskog eier og drifter åpne koier og buer over hele landet, flere hundre til sammen, og det er både penger og tilsynsordninger for dette, så dette kommer til å gå helt fint. De siste årene har Statskog både påkostet og installert ny vedovn der inne, og vinduene som ble skiftet ut for 3-4 år siden, ble også dekket gjennom Statskogs koiebudsjetter. Så du er også i fremtiden velkommen både med og uten DNT-medlemskap. Vi ses på skauen!

Stor takk til denne DNT-gjengen som har gjort en kjempeinnsats i Smalberget de siste årene.