Meny Lukk

Flott utsikt fra snauhogd Smalberget

Skogsdriften går sin gang, og toppen av Smalberget (selve berget, ikke boplassen) er snauhogd. Det gjør at utsikten der oppe er upåklagelig.

November er en flott tid på Finnskogen, og jeg tok med et par gamle turkamerater inn til Smalberget sist helg. Været var upåklagelig, det samme kan man si om utsikten fra toppen av selve Smalberget, der man nå ser like til Juvberget uten problemer. Skogsmaskinene har gjort jobben for et par år siden, og en ny generasjon grantrær er allerede på gang. Skogsdriften er jo en del av livet her på Finnskogen, og dessuten setter vi stor pris på at de sparer litt skog inn mot boplassen Øvre Smalberget. Det er også merkbart at de er flinkere til å sette igjen en del furutrær og treklynger enn tidligere.

Det har vært rikelig med nedbør i det siste, her skal legges til at jeg også tok turen til Smalbergsstua for ei uke siden, da var det et regnvær uten like. Spesiell følelse å våkne av hølharegn mot bølgeblikk, det er som et tordenvær. Denne helga var det ganske annerledes, og utsikt mot Smalbergsmyrene i lav høstsol og motlys er nydelig. Vi merket også at det er overraskende bratt fra toppen av Smalberget og ned mot Smalbergsmyra, der vi fikk hele orrekullet på vingene i myrkanten. Hagla var ikke med, så fuglene slapp med skrekken.

Og så er det godt å se at DNT-gjengen tar godt vare på koia i Smalberget. Her var det både tørr ved, alt man trenger av utstyr og i det hele tatt reint og fint.

Flott utsikt fra toppen av Smalberget, og skogplanting gir resultater, så nye grantrær kommer som et skudd i hogstfeltet.
Selfie er ikke helt min greie, men slår til her med en koieselfie : ))
Jeg er heldig som har turkamerater som gjerne blir med en tur på skauen i november. Dette er to prakteksemplarer av arten, pluss hun firbeinte som heller ikke lager mye bråk.
Smalberget senhøstes. Flott på skauen når det er frost i lyngen, lav sol og snøfritt.