Meny Lukk

Dette er den opprinnelige gjesteboka. Denne videreføres ikke, men du er selvsagt velkommen til å skrive en hilsen i den nye!

——————————————–
22. november 2010
Ragnhild Nordby

Jeg kom ved en tilfeldighet over den fine siden din. Mine røtter går langt tilbake i Gravberget, og senere i Risberget. Kjempe bra at noen tar vare på historien, og deler den med oss andre på denne måten.
Fotografiapparat var på ingen måte allemannseie, men skulle noen komme over noen bilder fra den tiden er det en skatt som må taes vare på…..

Ragnhild Nordby, datter til Johan Nordby

 

——————————————-

 

19. januar 2010
Arnstein Silkoset, Fetsund

Hei!

Jeg er av ”utflyttergenerasjonen” fra distriktet (Risberget) og er sønn av Aage Silkoset, som du skriver om i krigssidene, og Knut Silkoset var følgelig min bestefar. Jeg lar meg imponere over ditt ”verk” og detaljinformasjon. Jeg var av første skoleklasse som fikk starte i ny barneskole i Gravberget i 1963. I løpet av de 6 skoleårene frem til 1969 gikk flere av skoleskiturene til Smalberget med matpakke og kakao på thermos som av og til var like hel etter turen. Husene i Smalberget var da forlengst fraflyttet, men vi fikk Smalbergshistorier fra lærere, foreldre og ikke minst Henrik Smalberget, som jeg ble kjent med fra idrettsmiljøet og som ofte var på besøk i Risberget.
Min far fylte 82 år i går og er veldig oppegående med snøryddeansvar i Risberget der han bruker både traktor og veteranlastebil, som han forøvrig fikk kjøpt av Helge Kørra i Gravberget. Av og til penser jeg ham inn på grenselostrafikken under krigen og det må nok en Finnskoging til for å forstå hva dette innebar for en gutt i alderen 15 – 17 år.

Takk for fine sider!
——————————————–
8. januar 2010
Frank Haugrim, Rakkestad

Interessant lesning! Vil bare takke Dem for at De tar Dem tid til å dele Deres kunskaper om Finnskogen med oss andre på nett. Jeg er interessert i Finnskogen igjenom jakt på storfugl.
Vi er 4 stykker som leier Svenskebrakka rett før Aria koia på åremål, beliggende i bunn av Hemberget mot Ulvåa. Skogsterrenget rundt her byr på flotte jakt opplevelser år etter år.

 

——————————————-
2009-12-17
Svein Sørlie, Kopervik
Jeg er svært imponert over web-sidene deres. Jeg er interessert i Finnskogen og slekter, men er ikke i slekt med noen fra Smalberget. Jeg lot meg imidlertid imponere av Gravberget Idrettslag i 1950-årene – der Einar Smalberget og Oddbjørn Smalberget (sammen med Olav Nedgården, Leif Nedgården, Oddbjørn Skolegården og Henry Andersen) gjorde en kjempeinnsats i langrenns NM – med bl.a en 4.- 5. – og en 6.plass i stafett. Glemmes må ikke Einar Smalberget’s deltagelse i VM i skiskyting 1958 og Olav Nedgårdens VM-deltagelse i langrenn 1958. På toppen av det hele Henrik Smalberget’s bronsemedalje i NM i Maraton. Dette viser at i denne slekten var det idrettstalent så det holder. Hadde noen av disse – kanskje spesielt Einar Smalberget – hatt mulighet (eller benyttet sin mulighet) til å utvikle talentet i full monn, ville resulatlistene i de store konkuransene sett helt anderledes ut… Ved en tilfeldighet kom jeg over Einar Smalberget’s grav på Stalsberghagen i Strømmen. Jeg stoppet opp – og ga denne store idrettsgutten min ærbødigste honnør.
——————————————-
2009-11-22
Tone Stræte
Destinasjon Finnskogen

Hei!
Takk for interessant lesning 🙂 . Vi er nå i gang med å lage en kulturminneløype (KML) fra Haldammen til Risberget, der Gravberget gård  vil ha en sentral rolle. Anne Lise tipset meg om deres nettsider og det var hyggelig å se at noen har lagt ned et slikt arbeide i å formidle
historien.

——————————————-
2009-11-11
Marion S. Stensåsen, Løten

Hei !
Jeg syns det var veldig morro å lese om slekta, og hvordan det var i Smalberget i tida rundt krigen. Jeg er Marion Smalberget  og er datter av Mailin Smalberget.
Jeg har selv aldri vært i Smalberget, men jeg har veldig lyst til å dra opp dit å se. Og jeg syns det hadde vært veldig fint hvis det hadde kommet ut et slektstre : )

——————————————-
2009-11-10
Egil Smalberget

Finnskogleden i november kan anbefales! Snøfri tur i helga fra Skålsjøen (Mitandersfors) til Øiermoen. Overnattet først i gapahuk ved Skålsjøen (flott gapahuk i laftet tømmer), deretter på Lebiko (låst med DNT-nøkkel). Dagene er korte, men er du i gang tidlig, får du både fine dager og lange kvelder. I denne sørlige delen av leden er det tett mellom gamle finnetorp, spesielt er Ritamaki, Kvåho og Abborhøgda godt bevart. Mye skogsfugl, ingen andre vandrere enn fire gamle speidere fra Lørenskog.
——————————————-
2009-06-18
Egil Smalberget

Da er endelig gjesteboka operativ igjen, etter å ha vært nede for telling lenge. Takk til Tor-Erik Smalberget, som med sin sommerhilsen i dag minte meg på dette. Forøvrig reiser jeg til Gravberget førstkommende helg. Der skal vi feire Inger og Thorstens (mor og far) gullbryllupsdag 20. juni. Det blir hyggelig, og så er planen min å lure et par ørreter opp av Høgsjøen søndag morgen. Fiskerapport kommer!
——————————————–
2008-06-27
Fra Margrete Krans, Vara i Sverige
milly.johnsen@tertitten.com

Jeg er eldste datter av Martin Smalberget. Er på besøk hos min søster Milly i Aurskog. Jeg har nettopp fyllt 80 år, og har bodd i Sverige siden mor og far rømte med oss 5 barna til Sverige under krigen. Tankene går ofte tilbake til tiden i Gravberget og Risberget hvor jeg har mine røtter. Det var morro å se husene i Smalberget igjen hvor jeg var med far på besøk hos farmor og farfar. Jeg hilser til alle som er igjen av oss gamle Smalbergsinga. Selv kommer jeg nok ikke til Gravberget mere dessverre. Jeg ønsker alle alt vel.
Vennlig hilsen Margrete

——————————————–
2008-06-15
Fra Mailin Smalberget, Løten

Sender en hilsen til alle slektninger via denne gjesteboka. Egil fortalte om siden da han var innom på besøk i Løten. Han var på vei til Gravberget. Kjempfint med et slik nettsted. Egil og jeg er søskenbarn da jeg er datter av Einar. Jeg husker godt skiturene til Smalberget hvor vi grillet pølser på spidd. Var i Smalberget i fjor sommer og vil nok ta turen dit igjen ved anledning. Ha en fin sommer alle sammen.

__________________________
2008-01-06
Jan Sverre Moen, Åsnes Finnskog

Det er bra at dere har fått til dette. Fikk tips av Egil om siden når jeg traff på ham (nettopp) i Smalberget. Artig å lese om det fra krigens dager, Knut Silkoset er forøvrig min bestefar. Har noen slektsopplysninger som jeg håper kan komme til nytte, sender disse til Torstein.
__________________________
2007-09-21
Egil Smalberget, Oslo

Lenge siden jeg har sjekket gjesteboken, og det er hyggelig at noen er innom. I skrivende stund er det bare noen dager til jeg reiser til Gravberget på småviltjakt. En årviss foreteelse, og i år har vi også bestilt middag på Gravberget gård. Det blir fint med noen dager på Finnskogen, uavhengig av jaktutbyttet. For egen del tar jeg en arbeids-/fridag på hytta før jakta begynner, for at roen virkelig skal komme inn over meg.
___________________________
2007-08-17
Martin Smalberget Hansen, Fredrikstad
Heisann, Tenkte bare jeg skulle skrive en liten hilsen 😉 Lurte forresten på om Tor-Erik er faren til Live? Uansett, vet at bestefar, Thorsten Smalberget, har drevet lenge på med videre slektgranskning. Enig med at vi bør få opp et slektstre. Hilsen Martin

___________________________
2007-07-07
Tor-Erik Smalberget, Brumunddal
Hei Egil og Thorsten, her har dere gjort en god og verdifull jobb. Jeg kjenner jo en del av historien gjennom far (Didrik). Nå skjønner jeg at dette faktisk var et familieforetak, der de involverte stolte på hverandre. Finnes det en slektgransker her som kan gi siden et slektstre? Venter spent på neste oppdatering. Vennlig hilsen Tor-Erik

____________________________
2007-06-01
Liv-Jorunn Smalberget, Brumunddal

Hei Hei 🙂 Så artig å lese om hvor jeg kommer fra. Hjertlig hilsen Liv-Jorunn Smalberget
____________________________
2006-09-07
Geir Morten Antonsen, Drøbak

Jeg har besøkt Gravberget og Smalberget jevnlig de siste 20 årene, og jeg har fulgt utviklingen med stor interesse. Målet med besøkene har vært tur og jakt. Som regel har utgangspunktet vært Gravberget, men det har blitt noen netter i Smalberget også. Nå som jeg har blitt gjort kjent med hele bakgrunnen til området via smalberget.no og gravberget.no så gjenstår det bare å øke bestanden av fugl og småvilt. Finnes det noen der ute som er like ivrige til å sørge for en tett bestand av småvilt som av å bygge koier og fortelle om historien?
____________________________
2006-04-25
Thorsten Smalberget, Furuset

Velkommen til Smalberget. En oppfordring – ta en tur innom Smalberget dersom dere er på Finnskogen. Håper at dette nettstedet gir inspirasjon til å besøke Finnskogen!
_________________________________
2006-04-23
Geir Aaslund, Drøbak
Artig at dere har tatt dere tid til å lage dette. Jeg ser fram til mer jakt i de dype skoger.

____________________________
2006-04-13
Hege og Kristin Smalberget, Brumunddal
Interesant å lese om slekta våres.Vil fortsatt følge med på siden.

___________________________
2006-04-11
Egil Smalberget, Oslo
Gjesteboken er til for deg som har en hilsen til andre som trives på Finnskogen. Tips til videre utvikling av nettstedet, oppdateringer til slektssidene eller annet du har lyst til å formidle.