Meny Lukk

Mer dugnad…

Koia i Smalberget har nå fått siste strøket både her og der. Tor-Erik Smalberget (sønn av Didrik, igjen sønn av Martin) og Egil tok siste tørn der inne nå, med oljing av gulvet, et strøk til på vindussprossene, festet ovnsrøret pluss byttet to vannbord. Så det begynner å hjelpe!

Vi var også en kveldstur i Nedre Smalberget, der er det nå nesten umulig å finne igjen husrestene om man ikke vet hvor de er. Det opprinnelige tunet ble plantet med skog for 20-30 år siden, så nå ligger alt (dessverre) i voksen skog. Men fremdeles finnes rester av husene, spesielt av hovedhuset og ei løe eller noe som lå rett på oversiden av bekken. Vi burde absolutt satt opp et skilt der nede, med merking av stedet. Finnskogleden passerer faktisk gjennom det opprinnelige tunet, da er det synd om folk går rett forbi…

Vi hadde jo en større dugnad før sommeren, i tillegg til at Torild, Martin og Jan Henrik har hatt en liten runde her i ferien, så nå fremstår den nesten som den gjorde i 1994.

Veldig artig å vise Tor-Erik her inne. Han var på slektsstevnet i 1984, da vi hadde felles tur inn til Nedre Smalberget, men har ikke vært her inne siden det.