Meny Lukk

Nymalt koie med ny ovn

Statskog har spandert ny vedovn og ny pipehatt. Pluss 10 liter maling, hvis noen kunne påta seg jobben. Fint ble det!

Den gamle vedovnen tok stor plass og krevde mye ved, dessuten var det så mange sprekker i den at den etter hvert kunne utgjøre en sikkerhetsrisiko. Statskog er opptatt av at koiene skal ha gode vedovner, og Ivar Rustad i Statskog sørget for ny Jøtul 602, inkludert transport inn på elgtrekk, montering (inkludert varmeskjermende plate mot veggen), nytt røykrør og pipehatt. Det ble veldig bra, og når det i tillegg er blitt fraktet inn 10 sekker ved, er Smalbergskoia bedre rustet for en ny vintersesong enn den har vært på mange år.

Lite som kan måle seg med å ta noen septemberdager på skauen, og kombinasjonen over/under kaliber 12 og malekost ga virkelig resultater på hytteveggen. Dessverre ikke i form av skogsfugl, men til gjengjeld i form av skinnende nye vegger. De var tørste, så 10 liter gikk stort sett med. Og som alt annet enn uavhengig jury, gir jeg like gjerne jobben terningkast 6. Selvskryt kommer som kjent fra hjertet, men Ivar og Statskog får en sterk sekser de også! Vi gratulerer!

10 liter Dalarød fra Flugger, spandert fra Statskog, det kommer til å gi resultater.
10 sekker tørr bjerkeved ferdig transportert til døra, det er et godt syn for en som både har hentet tørrgran med sløv buesag og båret vedsekker fra Vasskoia for å få varme i Smalbergskoia.
Ny Jøtul 602, nye ovnsrør, varmeskjermende plate mot veggen, pluss ny pipehatt. Vi lover deg en god og varm kveld hvis du kommer innom i løpet av høsten eller vinteren. Hvis du synes takrennene ser litt sjabre ut, så kan vi også røpe at det er en plan om å få på plass nye takrenner etter hvert.