Meny Lukk

Oktoberstart i Smalberget

Vi tok overgangen fra september til oktober i Smalbergskoia. Også denne gangen fikk vi være alene med å nyte den helt spesielle stemningen når finnskogmørket senker seg og den gamle støpejernsovnen brummer fornøyd over å få en ny kubbe.

Vi var så heldig at ildsjelene fra DNT Solør nettopp hadde vært der, så da var selvsagt alt på stell. Det virker som om noen har tatt med seg den gassbrenneren (primus) som var ny i fjor, det er synd. Men det er rødspritapparat og godt med alt fra rødsprit og fyrstikker til stearinlys og bestikk på plass. Litt mindre ved enn da vi kom lørdag, men det finnes tørr ved i området og er også lov å ta med ved fra Vasskoia, dit Statskog kjører inn ved. Hytteboka viser at det er mye folk innom gjennom sommerhalvåret, og det er hyggelig. Spesielt når det er så ryddig og reint både ute og inne som det er nå.

Som vanlig var det kun skogens egne lyder og helt spesielle ro som hersket, vi fikk ikke besøk av verken huldra eller elgjegere. Bortsett fra en tiur som slo seg til i ei trekrone rett ved. Bikkja logret, men tiuren fikk sitte i fred.

Den siste septemberkvelden i 2017 var kjølig, da er det godt å ha en sovepose å trekke over beina.