Meny Lukk

Nye vinduer på trekk gjennom myrene

Hva er det for en motorlyd som nærmer seg Smalbergskoia? Lyden av en velbrukt elgtrekk gjennom blaute myrer er ikke til å ta feil av, men elgjakta begynner jo ikke før om en liten måned? Så er det jo Ivar Rustad fra Statskog som kommer frem mellom lurvegranene, og i dag har han lastet elgtrekken sin med noe helt annet enn nyfelt elg; nemlig med to splitter nye vinduer til Smalbergskoia. Myrene er søkkblaute etter mye regn og brua over kloppa er forlengst råtten, men det skal mer til for å stoppe denne transporten. Både Ivar og elgtrekken er på kjente jaktmarker.

To blide karer med nye vinduer til koia.
Egil og Ivar; to blide karer med nye vinduer til koia.

Statskog har bekostet nye vinduer, de skal monteres førstkommende helg, av undertegnede sammen med Kristoffer fra DNT Solør. De gamle vinduene er slitne, så det blir både finere, varmere og bedre, og – i motsetning til dem som har vært der siden koia var ny – nå blir det vinduer som kan åpnes. Ihvertfall det ene. Med andre ord; bedre luftemuligheter, og isolerte vinduer som holder i mange år. Den som har overnattet her sommerstid og vært nødt til å sove med døra åpen for ikke å smelte bort, vet at mygg og knott ikke lar seg be to ganger. Myggnett til nyvinduet kommer, vær trygg!

Vinduene monteres lørdag 3. september, kom gjerne innom en tur om du er i området! Tar med litt statsfinansiert beis til utedoen, så det blir ei helg med ny ansiktsløfting for koia i Øvre Smalberget. Tusen takk til Statskog for anskaffelse av vinduer og til Ivar for utmerket samarbeid rundt frakten. Koia står på Statens grunn og er nå merket med Statskog-merke, i tillegg til at den inngår i DNT Finnskogen og omegn sitt hyttenett, og tas spesielt vare på av DNT Solør. Døra er alltid ulåst og det er gratis å overnatte hvis du tar med deg søpla di og ellers forlater den slik du ønsker å finne den.

Elgtrekk i blautmyra forenklet transporten.
Elgtrekk i blautmyra forenklet transporten.

P1100602