Meny Lukk

Stille kveld på skauen

Egentlig skulle vi bare innom med en gassbrenner (en eldre modell som erstatning for den som noen har kommet i skade for å ta med seg), men det ble fristende å bli over til dagen etter. Sånn er det bare når man er glad i en plass langt der inne i de dype skoger. Vedovnen var som vanlig ikke tung å be, men i den lyse førstejunikvelden ble det mer fristende å tilbringe kvelden utendørs enn å trekke inn. Duskregnet ga seg etter hvert, og to tobeinte og to firbeinte fant etter hvert roen. Pluss ei flaggermus som tok seg en tur innendørs, men forsvant igjen uten å gjøre noen annen skade enn å skake opp fuglebikkja.

Her var ryddig og fint slik det bruker å være når Hilde & co i DNT Solør har tatt koia inn under sine vinger, og vi kvitterte med å hente inn en ryggsekk med ved fra Vasskoia. Fin tid nå på forsommeren, insektene har ikke kommet for fullt ennå, og aldri lukter skogen så godt som etter litt regnvær. Grana blomstrer som vi aldri har sett det før, visstnok er det den tørre fjorårssommeren som har «skylda». Ingen kamp om sengene denne gangen heller, ikke skjønner jeg hva folk driver med nå som Finnskogen er på sitt fineste… Vi tok en liten runde på gamle tufter, de er der fremdeles, til minne om en helt annen tid. Da som nå satte de nok pris på lyse kvelder og netter, og kanskje ble det tid til en svingom på tunet innimellom myrslått og vedlikehold av bygninger og utstyr.

Artig at det nå er DNT-emblem på Smalbergskoia!

Våknet til en nydelig morgen med fuglekvitter og den gode skogslukta som kommer etter ei fuktig natt.
Plassen har aldri vært finere i moderne tid. Legg merke til DNT-merket på veggen. Bikkja synes båndtvang er noe herk, men her inne er det ikke mange meter til nyklekte kyllinger.
Dette er rødspritbrenneren, det er rødsprit i koia, og den fungerer fint. Nå er det også en gassbrenner på plass igjen, men i øyeblikket ingen gass. Dette er forøvrig den beste kaffekjelen som er laget, romslig og fin, god helletut og med kobberbunn sånn at kaffen holder seg varm på kjelen. For min del må du gjerne kjøpe en 30 grams fancy titankjele til en tusenlapp, men etter mitt syn er det denna som lager skikkelig kaffe. Kjøpt på loppis i Osen for femti kroner. Vi tok kvelden ute, sommernatta var ikke av de varmeste, men med dunjakke og god kaffe og litt attåt så er det ikke mye å klage på. Her har nok vært tøffere tak i tidligere tider.